![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEic8EXcMCcKNxhn3maa796PIS7_Kx4vlIwC5e5Q2nZqLsHNoFOS0Xtg7MyaxPlsyUAGFknTRP20xCbPti5_GYQG-BiSJ0baUwp8CzQbR0QelKUHDuca0xZNbL23mysDH_qDBmAOds9IvOUh/s400/pierogifarsz.jpg)
Suszone grzyby robimy na miękko, ja je po prostu zalałam wrzątkiem i gotowałam ok. 40min, ale podobno zalewa się wodą na noc i potem się je gotuje tak samo;-) Kapustę się gotuje, wyciska z wody i przepuszcza przez maszynkę po grzybkach-te przepuszczamy jako pierwsze. Zeszklić drobno posiekaną cebulkę i ponieważ farsz jest wodnisty, to całość smażyć aż do odparowania wody.
Doprawić solą i pieprzem, wsio.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3sId6TkW1CArLiBSv17iU2TkfV-6gjjiWUlm8PSL4tDy6kIVyLKFW86YbE0L50MuE-gIYzJfdITZ_EYQ5D_owXx09-b1qyDw-gvnFlt1AI20GRQnRDdemBnVb2FTvvy-RUdQYdQCWpBrr/s400/pierogi1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOPGFtkLmogjw5cWNdQxn6STfvfvlrdyJZwpCeVSRJa1JUh7oS8xe065kZMYNZYlaCMaREo-3J3O1xrkWSbirSAoUj75k2Q0v9gcBuuTurSXpXjUfX6H_l3j3FYXgErMgv4deVYbS3_boa/s400/pierogi.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz