![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-4w_0b4mj5eiWSfy6cKHbjo-2WepdRRET_QlVEel8PXIES8DkzAj761ohMALOkoa6jEqSCoZXRebUXCDxs57BzkVFJ_d9WXHWwqRXwiQ-ugJXEAOFlYUvzkKNARAKTotpIUMK75tSrAjQ/s400/lup.jpg)
-kurki
-cebula
-koperek
-śmietanka 30% lub 36%
-2 łyżki masła
Cebulkę zeszklić maśle. Dodać kurki i smażyć do momentu odparowania wody (ok. 10minut).
Dodać koperek zielony i chwilę go podsmażyć, aby wydobyć jego aromat.
Zalać śmietanką i zmniejszyć gaz. Dusić około 20minut, aż śmietana zgęstnieje. Od czasu do czasu mieszając.
Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ziemniakami, makaronem, pieczywem lub z czym ktoś chce.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4uoKSuNfvcW0bJexmlJ4736KF1vx7c63-ybedMnzaIY9x8zyZAMkzetPx6miX844K45B2ySInb4X1bbfZFQMVKnGZ9x-xZ9EmnaXScH-yrn-QA7LgKPzwNkhfNF44PtBbHc8k7DSSPx4A/s400/278388_230538720310007_100000616421068_745880_4534069_o.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvRgHrVHz2JsPiLidOKll25RVvpXblREEAFRnl89f_l8-VujRNSwFxoQ9-cgJWej6Bm9jZ7XgcBpVILKCOnKQxL_XRe8uqgLhnZzxdeG-7iJExfwMyNK4uiRlJdL63iD1hzCihsQyXn_ip/s400/kurki.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz