Ziemniaki kroimy w plastry ok. 0,5cm i jednym rozsmarowujemy olej po papierze na równo i układamy warstwę.
Na to: sypiemy porządnie słodką paprykę i pieprz, i znowu skrapiamy olejem. Na to kolejna warstwa i to samo, i w razie potrzeby kolejna itd.
Wygląda to tak: ja mam półtora warstwy, bo dla mnie wystarczy;-))
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisg6SngIO8gJxEXpKKtFLkyDf2ojqX71gNW_IJWzlJlDnVyQgbNIpUDtayRcUthOiL7eb1LWRHzYrVjxFKkpwSjHCN0xy02zuZZMxDP2uhtc8ZxTVgnaV6hgnK0vkBjE6Q8R2Jq6i3w_Sc/s400/a1.jpg)
I do pieca. W tym czasie kroimy cebulkę i czosnek, na malunie kosteczki (czosnek). I sobie toto czeka.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitO53FbXlOB9nflXY2MJBUiuy-tFJ1e0d4Q91LMLW9FrZ4R03NDv_AyEVKmidYQ4Q4pNKcafZD_tKUb7NychUs9nusMYMbdSJXByDWvixHbvA26BytSYQrLrFswcj2WSu5xpPzLuj_OfN4/s400/a2.jpg)
Co jakis czas mieszamy ziemniaki, żeby ciągle były obtoczone w oleju i się piekły równomiernie.
Po ponad 30min, dorzucamy do towarzystwa cebulkę i czosnek.
I dalej pieczemy i mieszamy co jakiś czas.
Aż do ładnego wyglądu:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHbiYHsUbW6u1HRZ4jQ6uyZ6LL4_XDFYnfEK7cQ143-ww3x4ol_h6KHEbADr4pd66f_mVMfwtO9EpHSViivhUq3S-I6SOmQ4AEIsAzQnPVHHNzqLCqOIGUioFcWKsAy_49_GaqwLuQwC95/s400/a3.jpg)
a na talerzu:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpuH7ftEPzJMai_97r1gLzkaJzJuyrhX7rR2vcSoJyvm60qyr4J-P8MktXCY2Q9Z9g1skPJyfC6tosNgb19jANroF_kVTd7y_YpgbB2Ai5pwD0V51j05GkKwXdbLWpwq9AQRE6oBZltO2y/s400/a4.jpg)
smacznego!;-))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz