poniedziałek, 17 października 2011

Makaron penne z łososiem i koperkiem

http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/kolacje/makaron_penne_z_lososiem_i_koperkiem
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 5
Składniki

* 500 gram makaronu penne
* 150 gram wędzonego łososia
* 1 ząbek czosnku
* 1 czubata łyżka posiekanego koperku
* 1 średnia cebula
* sól, pieprz
* 5 łyżek oliwy z oliwek
* 2 czubate łyżki gęstej śmietany 18%
* 1 łyżeczka soku z cytryny

Bardzo smaczne penny z łososiem.
Etapy przygotowania

Makaron ugotować al, dente w osolonej wodzie.Oliwę z oliwek wlać do rondla, dodać drobno pokrojoną cebulę i posiekany czosnek, lekko zeszklić.

Dodać pokrojonego w kawałki wędzonego łososia i koperek, dusić razem na małym ogniu 1,5 -2 min.Dodać śmietanę , doprawić solą, sokiem z cytryny i ewentualnie pieprzem.Wyłożyć makaron na talerze i polać sosem. Można również włożyć cały makaron do sosu i wymieszać i dopiero podawać.

Danie smakuje rewelacyjnie, polecam:)

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz