![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsqCuMghaMgINVvC_m7JzfqESImroVkJICbqzY4J2y6Anv_ncInrN798m7ejiuFAhlryzNVCXmvK2oi7-8XG4k8zQpYWB8EsDOs8IgoVGQ6x1GHB_I5FAtgyG-r0MCEeW6h96JcR0oRHn7/s400/papr.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJWeSPof7iQ1b1R9Maj26yEu4bfH4ocfUdOhcO_XpxeD16HOsjTG-2C93lXyGYihADNv7gTszyuxa6_uV_8xprLcL2PfdGYp4_tn_Tgd1OWhz-BOHu31O5Dn1tiANEM2rU3kBWtcbK5voY/s400/papr1.jpg)
"4 kg papryki mięsistej (ładnie wyglądają kolorowe)
1 duuuuuuuza glowka czosnku
8 dkg soli
1 szklanka octu 10%
1 szklanka cukru
3/4 szklanki oleju slonecznikowego
Paprykę pokroic w paski , pokroic w plasterki czosnek wymieszac z solą i odstawic na 4 godz. Po czterech godzinach wlać ocet, olej, wsypac cukier, wymieszac i pozostawić też na 4 godz. Nastepnie włozyć do słoików wlewając na końcu sos, który się wytworzy. Pycha palce lizac ."
Pasteryzować max 10min od zagotowania wody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz